giovedì 4 giugno 2015

Μεγάλη η ανταπόκριση του κόσμου στην πρωτοβουλία του τμήματος Ahepa HJ13 «Αργοναύτες» για δωρεάν ιατρικές εξετάσεις


Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση του κόσμου, στην πρωτοβουλία που έλαβε το τμήμα Ahepa HJ13 «Αργοναύτες» να πραγματοποιήσει με τη συνδρομή και συνεργασία της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος και της Πνευμονολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας δωρεάν ιατρικές εξετάσεις (σπιρομέτρηση – καρδιογράφημα) χθες και σήμερα, στο Πνευματικό Κέντρο της Ι.Μ.Δ.
Όπως δήλωσε ο κ. Διον. Μπάστας Πρόεδρος του τμήματος Ahepa HJ13 «Αργοναύτες» της οργάνωσης Ahepa που εδρεύει στη Μαγνησία «Σκεφτήκαμε να αναλάβουμε την πρωτοβουλία αυτή – κοινωνική δράση παροχή ιατρικών εξετάσεων σε ένα ευαίσθητο κομμάτι του κοινωνικού πληθυσμού. Υπάρχουν συνάνθρωποί μας που ενδεχομένως να μην έχουν τη δυνατότητα από διάφορες απόψεις να παρακολουθήσουν την υγεία τους κι εμείς με την συνδιοργάνωση που κάναμε με τη σημαντική συνδρομή της Ι.Μ.Δ. και της Πνευμονολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας οργανώσαμε δωρεάν σπιρομέτρηση και καρδιογράφημα και η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μεγάλη».
Ο κ. Μπάστας πρόσθεσε ότι οι Αχέπανς θα είναι σε εγρήγορση για να επαναληφθούν ανάλογα εγχειρήματα ευελπιστώντας όπως πρόσθεσε «ότι θα έχουμε αγαστή συνεργασία και βοήθεια και από την Ι.Μ.Δ. η οποία μας βοήθησε στο επικοινωνιακό κομμάτι και στην παροχή του χώρου και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας που μας παρείχε την τεγνογνωσία και προσωπικό για την κάλυψη της δράσης».
Να σημειωθεί ότι η οργάνωση Ahepa υπάρχει εδώ κι έναν αιώνα, κι έγινε γνωστή κυρίως από τον απόδημο ελληνισμό αλλά κι από το Νοσοκομείο Αχέπα κι Ευαγγελισμό που ήταν δημιουργήματά της. Όπως κατέληξε ο κ. Μπάστας «Πιστεύω ότι ήρθε η ώρα και η τοπική κοινωνία, να μάθει ποια είναι αυτή η οργάνωση. Ενδιαφερόμαστε για την προβολή του ελληνισμού, των ελληνικών ιδεωδών κι αξιών. Πιστεύουμε στην ορθοδοξία, την αλληλεγγύη μεταξύ των μελών μας. Θέλουμε να έχουμε παρόν και παρουσία στα κοινωνικά δρώμενα και η κοινωνία να μας αγκαλιάσει, όπως θέλουμε κι εμείς να την αγκαλιάσουμε».
Αρωγός σε αυτή την πρωτοβουλία ήταν η Μητρόπολη Δημητριάδος, ενώ ο Πατήρ Σεβαστιανός Ζερβός εκπρόσωπος Τύπου του Μητροπολίτη Δημητριάδος, δήλωσε ότι η συνεργασία με το τμήμα Ahepa HJ13 «Αργοναύτες» ήταν εξαιρετική και θα υπάρξει και συνέχεια.
Τέλος το παρόν στην πρωτοβουλία αυτή έδωσε και η επίτιμη Υποπρόξενος Ιταλίας στο Βόλο κ. Αικατερίνη Τσόπελα, η οποία ευχαρίστησε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς γιατί όπως είπε «αυτές τις δύσκολες στιγμές που διέρχεται η χώρα, τέτοιου είδους δράσεις και πρωτοβουλίες, μας επιτρέπουν να αισιοδοξούμε ότι, η αγάπη, η ελπίδα, η εμπιστοσύνη, η συντροφικότητα, η πίστη, δε μας αφήνουν να χαθούμε και μας επιτρέπουν να δούμε το φως της αισιοδοξίας, μέσα από τη ζοφερή πραγματικότητα για ένα ελπιδοφόρο και φωτεινό αύριο».
Να σημειωθεί ότι χορηγός αυτής της πρωτοβουλία ήταν η εταιρεία Θεσσαλοϊατρική του κ. Γ. Κουτρούμπα και το Ιταλικό Προξενείο στο Βόλο.